A barátnőm csak úgy tündökölt az új alkalmi ruhájában

Az egyik barátnőmmel, éveken át közösen utaztuk be Európát. Mivel mindketten szinglik voltunk, és nem is nagyon volt hosszabb kapcsolatunk pár évig, ezért valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy együtt pattantunk repülőre, vagy éppen autóba és vágtunk bele egy újabb utazásba. Előfordult, hogy csak rövidebb utak fértek bele, vagy hosszú hétvégék, mert nem tudtunk szabadságot kivenni. De nyáron szerencsére simán összejött az 1-2 hét is, és ekkor természetesen egy jó kis tenger vagy óceán melletti országban időztünk. Sok mindent kipróbáltunk együtt, ilyen volt a szörfözés is. Én bevallom, nagyon tartottam tőle, mert a vízisportokkkal óvatos vagyok. Hiába tudok úszni, a víz erejével sokszor nehéz szembeszállni. Épp Portugáliában voltunk, és hallottuk, hogy a szörf szerelmeseinek ez egy paradicsom, ezért gondoltuk, ha már ott vagyunk az óceán mellett, adjunk egy esélyt ennek is.

Az első próbálkozás után éreztem, hogy annyira nem csábított el, hogy többször is nekifussak, így hát a továbbiakban a parton ülve figyeltem barátnőmet. Ő sem egy nagy sportember, de láttam rajta, hogy ez valahogy most nagyon megfogta. Az egy óra letelte után, kimerülten oda vonszolta magát mellém, és elmondta, hogy roppant fárasztó egy sport ez, de neki nagyon bejött. Ezért úgy döntött, nem fogja hagyni veszni ezt a lendületet és otthon is elkezd szörfözni tanulni. Mindennek már 2 éve és többször láttam azóta a vízen, elképesztően sokat fejlődött és nagyon jól csinálja. Az eredménye pedig nagyon látványos, amelyen le is döbbentem.

Hétvégén ruhapróbát tartottunk nála, mert a cégnél, ahol dolgozik, lesz egy gála esemény, ahol neki is részt kell vennie. Először nem örült neki, mert ez egyet jelentett a ruhavásárlással, és nincs igazán otthon az alkalmi ruhák terén. Elég sok boltba elkísértem, és néhány próbálkozás után kezdtem is érteni a félelmét, mert valahogy minden felpróbált ruha hibádzott valamiben.

Így végül úgy döntött, hogy elkezd neten keresgélni, hátha ráakad is szimpatikus alkalmi ruha webshopra. Nagy szerencséje volt, mert talált egy nagyon jó kis oldalt, ahol csodás alkalmi ruhákat talált. Azért is tetszett neki nagyon, mert tudott válogatni többféle fazon közül, és nem kellett megalkudnia. A méretben egy kicsit elbizonytalanodott, de mivel minden ruhának fent volt a pontos mérettáblázata, így könnyen össze tudta mérni a saját méreteivel. Először nem tudott dönteni, melyiket vegye meg, de úgy volt vele, hogy belefér, hogy többet megpróbáljon, ezért 3 ruhát rendelt meg. Hétvégén pedig áthívott, hogy na akkor segítsek neki a döntésben és nézzük össze a különböző cipőkkel, táskákkal, és válasszuk ki a befutót.

Ekkor vettem csak észre, milyen jó alakja lett a szörfözéstől, mert mindegyik ruha tökéletesen állt rajta. Mondtam is neki, hogy igazából mindet megtarthatná, mert kifogástalan a megjelenése bennük, és kitudja mikor lesz újból szüksége rá, legalább akkor már nem kell a vásárlással bajlódnia. Nagyon szép anyagból, kidolgozott, magas minőségben elkészített ruhák voltak, pont amilyen a képeken is. Ritkán futok bele, hogy egy webáruházból rendelt termék ennyire pontosan ugyanaz legyen élőben, mint a weboldalon. Végül egy zöld, maxi ruhát választottunk ki részére. Egy igazi estélyi ruhát, amelyhez túl sok kiegészítő már nem is kellett, mert maga a ruha is egyedülálló volt.

A barátnőm a gála után írt is egy üzenetet, hogy mindenki oda-vissza volt a ruhájától és többen kérdezték hol sikerült ilyen szép alkalmi ruhát vásárolnia. Ő pedig büszkén ajánlotta, hogy a Spiné webáruházban akadt rá, és a számos gyönyörű alkalmi ruha közül, alig tudta kiválasztani ezt a csodaszép darabot.