Cápa helyett a homok támad

A szörfözés a mindene a barátomnak. Egész nyáron a hullámokon lovagol, de ha teheti, télen is keres alkalmas helyet és felkerekedik szörfözni. És nem vagyok nagy hullámlovas, de el szoktam kísérni, mert amíg ő a deszkán egyensúlyoz, én a parton napozok, megmártózom a sekélyebb vízben vagy kagylókat gyűjtök a homokban. Ez általában nem szokott annyi ideig tartani, amíg az ő elfoglaltsága, ezért mindig viszek magammal egy izgalmas könyvet vagy éppen munkát, ha úgy adódik. Legutóbb is a laptopommal együtt mentem le a partra, ki akartam használni a délelőttöt, hogy haladjak az írással. A másnapi hazaindulás és a szabadságom végének közeledése arra ösztökélt, hogy utána nézzek a munkámnak és legalább kicsit haladjak vele.

Természetesen nem sikerült hatékonyan nekikezdeni a feladataimnak, mert eszembe jutott egy film, amit még apukám ajánlott a múltkor és inkább elkezdtem megnézni. Nem feltétlenül volt jó ötlet, mert egy szörföst ért cápatámadásról szólt, az egyik karját letépte a cápa. Nagyjából a film felénél járhattam, amikor hirtelen megszólalt mögöttem a barátom, és az amúgy is pattanásig feszült idegeim felmondták a szolgálatot. Én ugrottam egyet ijedtemben, a laptop az ölemből leesett a homokba, a barátom pedig megijedt az én heves reakciómtól.

Amikor kicsit lecsillapodtunk mindketten, felvettem a laptopomat és lesöpörtem róla a homokot, miközben szemrehányóan közöltem a barátommal, hogy én éppen az ő karjának épségéért aggódtam, nehogy elvigye egy cápa, erre ez a hála, tessék. Sajnálta, hogy ennyire megijedtem, nem akart frászt hozni rám, de ami megtörtént, azon már nem lehetett változtatni. Próbáltam életet lehelni a gépembe, de nem akarta hagyni magát, így inkább fel is adtam. Azt hiszem, beletörődtem, hogy maradandó károsodásokat szenvedett szegény, vagy legalábbis szakértő kezelésre lesz szüksége, hogy újból üzemképes legyen. Este összecsomagoltunk és másnap hajnalban már indultunk is hazafelé.

Ez volt az én szerencsém, mert így rögtön szervízbe tudtam vinni. Hogy máshogy, mint az interneten kerestem szervízt, az acer laptop szervíz szavakat adtam meg a keresőnek (ilyen márkájú a gépem és mindenképpen szakszervízbe akartam vinni). Kiválasztottam a legszimpatikusabb találatot és még aznap felkerestem az üzletet. Néhány nappal később jött a megkönnyebbülést kiváltó üzenet, ugyanis újra funkcionált a laptopom. Miután alaposan kitakarították (kiszedték belőle a fél tengerpartot, ahogy mondták) és helyre hozták néhány beragadt gombját, már semmi sem álhatott a közös munkánk útjába. Szerencsém volt, hogy megúsztam ennyivel; a jövőben mindenképpen elővigyázatosabb leszek. Azt nem tudom megígérni magamnak, hogy nem viszek soha többet munkát a tengerpartra, de az biztos, hogy nem nézek többet cápás filmet, miközben a párom szörfözik a tengeren.