Deszkázgatás a biztosítások világában

A hozzám hasonlóan gyakori utazó, annak nem lesz meglepetés a következő magvas gondolat, amit nem győzök elégszer hangoztatni: kössetek biztosítást! EU-s állampolgárként ugyan az EU határain belül jár nekünk sürgősségi ellátás, de bizony ha már kicsit távolabb lógázzuk a lábunkat és valami kemény dologba ütjük, bizony magyar pénztárcával horrorisztikus kórházi számlákat kaphatunk, amit aztán évekig nyöghetünk, ha csak nincs itthon valami rejtett aranytartalékunk. Szóval emberek, kössetek biztosítást. Tökmindegy, hogy az a bankkártyátokhoz jár, vagy az internet szolgáltatótok beszélt rá, vagy becsoszogtál a postára és ott kötöttél egyet, vagy leültél a gép elé és három kattintással elintézted a dolgod, csak legyen! Ne csak az egészségünket védjük meg, de a pénztárcánkat is. Pláne sőt, ha esetleg olyan extrémebb dolgokba is bele szeretnénk vágni, mint a szörfözés, síelés, sárkányrepülés és társai. Milyen gáz lenne már ha engem megenne egy cápa, de a biztosító nem fizetne egy huncut petákot sem, mert nem kötöttem biztosítást. A családom is szomorú lenne, mert se pénz, se gyerek, meg mondjuk a cápa is mert meglehetősen vegetáriánus vagyok, de talán ez a része izgat legkevésbé.

melyik lakásbiztosítás a legjobb

A mai világban már annyira egyszerűen el lehet intézni ezeket a dolgokat. Csak be kell írni a keresőbe, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb és az rögtön ki fogja dobni. Ha pedig nincs kedvünk külön honlapokat olvasgatni, keressünk egy olyat, ahol van egy online kalkulátor is. Ott beírjuk a kívánt adatokat és rögtön kapunk egy halom lehetőséget, árakkal és szolgáltatáscsomagokkal feltüntetve. Ami pedig ennél is jobb, hogy mint minden modern, 21. századi rendszerben, az emberek itt is értékelik a szolgáltatókat és a csomagokat, tehát abból tudunk következtetni ezek minőségére, hogy hány csillaguk van és persze hány szavazójuk. Ezt se felejtsük el mindig figyelembe venni, hogy az 5 csillag 1 értékelésből nem ugyanolyan, mint a 4.7 csillag 500 értékelésből. Hiába kevesebb a 4.7 az 5-nél, mégis biztos választás az a szolgáltató, amelyik több visszajelzést tud felmutatni. Ráadásul ezek nem feltétlenül cenzúrázott felületek, de ha mégis, az ember kis keresés után rögtön talál a neten valódi biztosítós sztorikat, ahol utána tud nézni annak, hogy valóban azt kaphatja-e a pénzéért, amit ígérnek. Nyilvánvalóan abszolút értelemben véve nem lesz egyik lakásbiztosítás sem a legjobb, hiszen minden eset valamilyen szempontból egyedi. De vannak megbízható szolgáltatók és bevált csomagajánlatok, amik kellően univerzálisak, vagy éppen kellően rugalmasan változtathatók egy speciális szituációhoz.

Vannak azonban gyakran visszatérő alapvető kérdések, amiket még a biztosításkötés előtt érdemes tisztázni. Ilyen például, hogy bérlőként érdemes-e vagy lehet-e egyáltalán szerződni az ingatlant illetően. A válasz természetesen igen, hiszen a bérlő ingóságai (is) ott vannak a lakásban, azonban érdemes mindenképp a tulajdonossal egyeztetni előtte, hátha már egyébként is van valamiféle érvényben lévő szerződés. A másik hasonlóan visszatérő kérdés pedig a társasházak esetén szokott előjönni: ha a társasház már rendelkezik biztosítással érdemes nekem külön szerződnöm a lakásra? A válasz szintén igen, hiszen az ingóságok biztosítása a lakástulajdonos feladata. Ha tehát tisztázottak ezek az alapvető kérdések, nincs más dolgunk, mint körülnézni a biztosítások piacán és kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt, vagyis megtalálni melyik lakásbiztosítás a legjobb – a számunkra. Ebben rengeteg segíthet az internet és az online kalkulátorok, ne legyünk restek keresni, olvasni, értelmezni és választani és mindeközben legyünk gondolkodó, felnőtt emberek és ne hagyjuk megvezetni magunkat egy ilyen rendkívül fontos ügyben.