Jó hírt kaptam szörfözés közben

A nyaralások alkalmával mindig hódolok a kedvenc sportomnak, vagyis a szörfözésnek. Direkt így választok úticélt, hogy mindenképpen lehessen szörfözni a környéken; meg is kaptam már a feleségemtől jó néhányszor, hogy velem nem lehet elmenni várost nézni, mert egész nap csak egy deszkán kapálózom a tenger közepén. Mit tegyek, ha egyszer imádok szörfözni? Most is egy szörfös nyaralásból értünk haza, aminek minden egyes percét imádtam.

Ha lemegyek a partra, akkor csak a hullámokra és magamra szeretek figyelni, ezért le is szoktam halkítani a telefonomat és kint hagyom a parton. Az egyik szörfözés alkalmával is így tettem, úgyhogy nem értesültem azonnal arról, hogy elkészült a ház energetikai tanúsítványa, úgyhogy már tényleg semmi nem áll közénk és az új otthonunk közé. Belevágtunk a feleségemmel egy házvásárlós projektbe, mert kicsinek éreztük már a lakást és lassan a családot is bővíteni szeretnénk. Találtunk is egy szuper házat, nagy kerttel, csendes környéken, úgyhogy azonnal meg is egyeztünk a tulajdonossal. Sajnos nem tudtuk azonnal nyélbe ütni az üzletet, mert a háznak nem volt energetikai tanúsítványa, illetve volt, csak lejárt. A tanúsítvány kiállítása óta ugyanis újra szigetelték a falakat és a nyílászárókat is kicserélték, úgyhogy érvényét vesztette a régi energetikai tanúsítvány. A tulajdonos ezzel nem volt tisztában, úgyhogy az ügyvédnél szembesült vele, hogy csináltatnia kell egy újat.

Az e-tanusitas.eu weboldalon igényelte meg a tanúsítványt, ahol nagyon hamar kiállítják, úgyhogy bíztunk benne, hogy még a nyaralás előtt nyélbe tudjuk ütni az üzletet. Sajnos nem így történt, mert a tulajdonos nem tudott mindent papírt benyújtani és így nem állt rendelkezésre minden információ a házról. Mire ezeket pótolta, mi már a repülőn ültünk, útban a tengerpartra, úgyhogy a ház megvétele tolódott egy hetet minimum. Ennyi szerencsétlenkedés és papírmunka után igazán örvendetes, hogy sikerült elintézni mindent és amikor hazaérünk, már csak alá kell írni a papírokat. Alig várjuk a feleségemmel, hogy beköltözhessünk a saját házunkba és otthont varázsoljunk belőle.