Mire fordítsuk a megtakarításainkat?

Úgy gondolom és az életemet is úgy formáltam, hogy mindig legyen megtakarításom. Hiszen nem lehet tudni, hogy mikor lesz újra, nagyon hirtelen szükségem pénzre, és akkor legyen hova nyúlnom. Természetesen egy bizonyos összeghatárig spóroltam, majd elkezdtem azon gondolkodni, hogy mire is tudnám fordítani azt a pénzt, amit már nem szeretnék félretenni, ekkora jött az ötlet, hogy elmenjünk szörfözni. Egy nagyon hirtelen ötlet vezérelt ebben, hiszen kell találni egy országot, ahová el kell utazni, mind mind költséggel jár, de egy szörfözés mindent megérhetne, hiszen annyira szabadnak érezheti magát az ember, ahogyan a hullámokat lovagolja a szörfdeszkája segítségével. Ám, amikor tovább gondoltam, hogy nagyon szeretnék megtanulni szörfözni, de eszembe jutott, hogy az odajutás, mennyire károsítja a környezetet és inkább azon kellene munkálkodnom, hogy óvjam és kisebb lábnyomot hagyjak magam után a Földön. Ezért is elvetettem a szörfözés ötletét, és arra gondoltam, hogy a házunkra napelem rendszert szereltetek fel. Tényleg azért, hogy környezetemért tenni tudnék. Másfelől, hogy a megtakarításomnak ez egyfajta befektetés lenne, hiszen, miután felszerelésre kerül a napelem rendszer lekezd megtérülni, majd rövid időn belül már nem csak azért működik, hogy megtérüljön, hanem hogy már az energia használatunk ne kerüljön semmibe.

Tehát ezt az oldalt néztem és vittem végbe, hogy nem szörf, hanem a napelem. Tehát már nem volt már más feladatom, mint megtalálni egy remek kivitelezőt, aki ár érték arányban és természetesen a nyújtott szolgáltatások mellett, milyen áron dolgoznak. Szerettem volna kiváló minőségű napelemeket felszereltetni. Az interneten keresztül kezdtem természetesen kutatni, hiszen manapság ez a legelterjedtebb formája annak, hogy ha valaki egy szolgáltatást keres, és a különböző cégek ajánlatait, profilját szeretnénk megismerni.

Nagy szerencsémre gyorsan megtaláltam azt a céget, akiktől rögtön a napelem árak után érdeklődtem egy árajánlatkérés során. A napelem árakat úgy gondoltam, hogy úgy a legegyszerűbb megtudakolni, hogy megadom a ház paramétereit, valamint, az eddigi fogyasztásunkat. Ezek a legfontosabb paraméterek, ami alapján könnyű számolni, valamint megjegyzésben azt is feltüntettem, hogy csak a ház energia fogyasztását szeretném hogyha kitermelné a napelem rendszer, ezért ehhez mérten kértem a napelemek kW megállapítását.  Ez a cég egyébként fantasztikus, annyira örülök, hogy rájuk találtam, nem is hiszem el, hogy még van ilyen korrekt és az ügyfelei igényeire ennyire odafigyelő cég. Hiszen miután megkaptam az árajánlatukat, amit rögvest el is fogadtam, hogy haladjon az ügy, de nem másért fogadtam el, hanem azért, mert annyira kedvező volt.

Egy rövid egyeztetést követően, ahol mindvégig az én igényeimet tartották szem előtt, hogy nekem mikor lenne jó a felszerelés és a beüzemelési szakasz. Tehát mindenben hozzám a megrendelőhöz igazodtak, és úgy alakították a munkafolyamatokat, hogy az én időbeosztásomnak megfeleljen. Nem is kívánhat mást az ember, minthogy egy ilyen remek cégre akad, akiknél remek ár érték arányban forgalmaznak napelemeket és ahol ilyen szakszerűen megy a felszerelése, beüzemelése a napelemeknek.

Arról nem is beszélve, hogy tényleg beigazolódik az, amit a honlapjukon is megjelenítettek, miszerint ott számos elégedett vásárlójuk szöveges beszámolóját tüntették fel, akik leírták, hogy milyen teljesítményű, kW-u napelemeket rendeltek meg, és azok mennyire jól funkcionálnak és a cég is milyen remek. Most már én is beálltam az elégedett megrendelőik népes táborába, ahol mindenki azóta is önfeledten használja a napelem rendszerét.