Szörfözés után néha jól esik a meleg is

A barátaimmal van egy hobbink, aminek nagyon szeretünk közösen hódolni, ez pedig a szörfözés. Minden évben egy kis időre igyekszünk elmenni úgy nyaralni, hogy tudjunk szörfözni, legyen rá lehetőség. Sajnos voltak már sérüléseink ez a sport miatt, de egyelőre egyikünket sem tántorított el attól, hogy folytassuk. Egyedül az egyik barátunk szokott mostanában velünk kevesebbet járni, mert neki már családja van, és nem szeretné megkockáztatni, hogy valami történjen vele. Sokan nem értik, mit szeretünk a szörfözésben. De aki még nem próbálta ki, az nem is értheti, mert egy olyan adrenalinlöketet ad, amire egész addigi életem során nem volt még példa. Olyankor minden más érzés eltörpül, csak én vagyok, a víz és az óriási hullámok. Akkor se melegem nincs, se nem fázok, viszont miután kijövök a vízből, és esetleg nincs olyan meleg, mint amit az ember a filmekben szokott látni, fázni szoktam rendesen. A szörfözés után mindig vissza szoktunk menni a hotelszobába kicsit megszárítkozni és venni egy jó forró zuhanyt, mert akkor az melegít meg a legjobban.

A barátaimmal egy ilyen alkalommal beszélgettünk róla, hogy milyen jó, hogy a hotelszobákban lévő klímákon van fűtési lehetőség is. Az ember hajlamos arra, hogy elfelejtse, a klímák nem csak arra vannak, hogy hidegen tartsák a szobát, hanem létezik fűtés klímával is, ami nagyon jól tud esni akkor, ha nincs fűtésszezon, de az adott nyári nap mégsem olyan meleg, mint amilyennek lennie kéne. Az egyik barátom mesélte, hogy mivel náluk a nyílászárók nem szigetelnek elég jól, szükségük volt egy fűtéskiegészítő eszközre. Erre nagyon jó megoldásként a klíma mellett döntöttek, amin van fűtési funkció is. Nem tudták, hol kezdjék a keresést, így az internethez fordultak segítségért, hiszen ott mindent meg lehet találni. Szerencsére rá is találtak a fabianklima.hu – ra, ahol rengeteg fajta eszköz közül tudtak válogatni, amik ráadásul meg is feleltek mind az igényeiknek, de persze egy mellett le kellett tenniük a voksukat.

fűtés klímával
A fűtést klímával is meg lehet oldani

A barátunk felesége attól félt, hogyha nagyon kemény mínuszok lesznek, akkor lehet, hogy nem lesz elég a klíma, mint fűtéskiegészítés. De az oldalon olvashatták, hogy emiatt nem kell aggódniuk, hiszen ezeket a klímaberendezéseket hazánkban a nagyon hideg időszakokban is teljesen biztonságosan lehet működtetni, nem kell attól tartani, hogy a lakást nem fogja a kívánt hőmérsékletre felfűteni. Sőt nem csak ez a nagy pozitívum ezek a klímák esetében, hanem az is, hogy mivel fel vannak készítve arra is, hogy kibírják a viszontagságos időjárási viszonyokat is, ezért alkalmasak arra, hogy akár önállóan, magukban is biztosítsák a fűtést!

Találtak is egy Kaisai ECO KEX – 09HRD típusú klímát, aminek nagyon jutányos volt az ára, 210 000 Ft, főleg úgy, hogy az árban benne volt a beszerelés és a házhoz szállítás is. Elolvasva a klíma leírását, elég sok biztató dolgot lehet olvasni. De ami a barátoméknak a legjobban tetszett, az az volt, hogy az ezüst ionos szűrőnek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a klíma szennyezett levegőt bocsájt ki, és azt lélegzi be majd a család. A barátunk családjának a fűtését azóta ez a klíma biztosítja, és teljesen meg vannak vele elégedve. Azt mondta, hogy fűtéskiegészítésre bátran ajánlja mindenkinek az erre alkalmas klímákat is!