Tisztítószer nagyker: a környezetbarát mosásért

Tavaly próbáltam ki először a szörfözést a Balatonon. Vagyis kicsit féltem, mert nem aggályaim vannak a mély vízzel kapcsolatban, úgyhogy az, hogy szörföztem, enyhe túlzás, de próbálkoztam. Kevésbé volt félelmetes, mint gondoltam, az ügyetlenségem egy kicsit el is terelte a figyelmemet a víz mélységéről. Viszont a barátnőm, akivel voltam, ő oltári nagy szörfös és szuperül is csinálja. Ő valahogy nagyon összhangban van a természettel, talán ez az oka. Ez pedig az élete minden területére kiterjed: igyekszik csomagolásmentes üzletekben vásárolni, szelektíven gyűjti a szemetet, és egyre jobban halad a zero waste életmód felé, vagyis, a teljes környezettudatosság felé. Persze még sok idő, míg eljut addig, ha eljut.

De például már a tisztítószerekből is csak biot használ, mert jobb a környezetnek, és a bőrének is. ezeket mindig egy tisztítószer nagykerből szerzi be, ugyanis nem szeret vásárolni, és nyilván ennek előnye, hogy egyszer jól bevásárol és utána egy jó darabig nem kell ezzel foglalkoznia. De nem rég váltott.

Tisztítószer nagyker található az interneten is: amit ő talált, ott rengeteg hasznos információt olvasott a környezetbarát mosószerekről, és más egyéb termékekről is.

Egy környezetbarát mosószer nagy előnye a „hagyományos” mosószerekkel szemben, hogy biológiailag lebomló anyagokból készült, és teljesen természetes. Habár ezek általában drágábbak, de a barátnőm szerint, kevesebb is kell belőle, mint bármelyik másik mosószerből, és friss illata lesz a ruháknak is.

Egyre nagyobb az igény a környezetbarát megoldásokra, gyakorlatilag az élet bármely területén, ezért is tartom én is szuper ötletnek egy tisztítószer nagyker létezését. Nem tartom kizártnak, hogy én is kipróbálok egy bio mosószert.