Mindenki másképp kapcsolódik ki

Nem tudom, hogy a szörfözés mitől lett akkor divat manapság.

Itthon élő ismerőseim közül sokan érdeklődnek a szörfözés iránt. Főként télen mennek, délebbi helyekre, ahol január vagy február környékén 30+ fokok vannak. Ami meglepett, hogy sokan a téli síelésüket cserélték le erre az extrém sportra.

Én annak idején egyszer Portugáliában kipróbáltam, egy nyaralás alkalmával. Mivel jól tudok úszni, ezért úgy gondoltam, nem okozhat gondot a dolog. Nyilván pár nap nem volt elég az alapok elsajátítására, így hát aztán óriási hullámlovaglásra részemről nem került sor. Nagyon jó érzés a hullámok között lubickolni, én mégis azt mondom, hogy a síelés több szempontból is jobb. Sokkal több helyen lehet űzni, például itthon is, ha olyan az időjárás. Szerintem hamarabb bele lehet jönni a síelésbe, és talán jobban át is mozgat. A legfőbb érvem pedig, hogy iszonyat drága a szörfözés! Főként az egzotikus úticélok miatt mondom ezt. De hát ízlések és pofonok.

Én télen síelni, nyáron nyaralni szeretek. Most például nagyon készülünk már a júliusi török nyaralásra. A meleget viszont sokszor nem jól tűröm. Az elmúlt években a klíma olyan szinten változott meg Budapesten, ami szerintem rettentően ijesztő és elkeserítő. A jelenlegi lakásunkban már 8 éve lakunk, mikor beköltöztünk, még semmi probléma nem volt vele, nyáron se. Két éve viszont már nem lehet megmaradni benne nyáron, olyan hőség van: a betontenger, a lakópark, a város dobja vissza ránk a meleget. Próbálkoztunk, de sajnos légkondicionáló gépet nem lehet beszerelni, ezen nagyon kiakadtunk tavaly. Persze kell valami megoldás, úgyhogy idén ventilátort fogunk venni.

Mivel a párom nagy tech guru, ezért van egy bejáratott webshop, ahonnan mindenféle elektronikai cikket be szokott szerezni, ez a bestmarkt.hu. Most akarunk majd innen ventilátort rendelni, és elég széles a választék, úgyhogy még nem tudtunk dönteni. Jó áron vannak, és le akarunk csapni most egy (vagy több) ventilátorra, mert ha szezonja lesz, akkor már tuti drágább lesz. Mi ezért próbálunk előre gondolkodni. Arra gondoltunk, hogy a nappaliba egy nagyobb, masszívabb gépet veszünk, míg a hálóba egy olyat, amin sokféle fokozat van. Sajnos én egyszer jártam úgy, hogy nagyon melegem volt, ezért nagy fokozaton hagytam a ventilátort egész éjszakára… Másnapra olyan beteg voltam, hogy az orvosi rendelőben nem hitték el, hogy lehetek ilyen rosszul nyáron a 30 fokban.

Ebből tanulva a hálóba ez a ventilátor fog kerülni valószínűleg: https://www.bestmarkt.hu/nedis-fntr11cwt40-toronyventilator-feher-p520483 A nappaliba pedig ez: https://www.bestmarkt.hu/first-austria-5564-allo-ventilator-fekete-p570381 Máshol nem lesz szükségünk hűtésre.

ventilátor

A 9. kerületben van egyébként üzlete is a bestmarkt.hu-nak, ami azért hasznos. Például ha garanciálisan kell intézni valamit, akkor nekünk könnyebb besétálni az üzletbe, mint postán feladogatni a terméket, és válaszra várni. Szeretjük amúgy az online vásárlást, de egy üzlet, ahol lehet beszélni hozzáértő emberekkel, lehet ügyeket intézni, azért mégis csak hasznos bizonyos esetekben. Mindig nagyon kedvesek velünk a boltban egyébként, de a telefonos ügyfélszolgálat is jól működik.

A szörfözésre meg síelésre visszatérve, nagyon remélem, hogy Törökországban lesz az airbnb szállásunkon légkondi vagy ventilátor, mert úgy hallottam, júliusban ott simán a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet. A lakásunkban viszont biztosan jó hűvös lesz mostantól egész nyáron!