Műanyag ablakok a tárolóban, a szörfdeszkák épségéért

A szörfdeszkáimat abban az időszakban, amikor sajnos nem tudom használni őket, a kertben tárolom. Van egy kis kerti házunk, de csak tárolóként funkciónál. Sajnos a szobámban nincsen annyi hely, hogy a deszkáimat ott tároljam, ezért ki kellett költöztetnem őket.

Kint, ahogyan azt sejteni lehetett, nincsen valami meleg, ezért télen féltem, hogy a deszkáimnak valami baja lesz, esetleg megfagynak és megrepednek. Szerencsére viszont semmi ilyesmi nem történt. Ezt főként a műanyag ablakoknak köszönhetem.

A műanyag ablakok nagyon jó választásnak bizonyultak a kis ház megépítésekor, ezek ugyanis sokkal jobban szigetelnek, mint a fa ablakok. Ez annak köszönhető, hogy légüregek vannak a műanyagban.

Ezek a légüregek biztosítják a jobb szigetelést, így az ablakok kevésbé szelelnek, a hőmérséklet így magasabb maradt a kerti házban. Ennek köszönhető, hogy nem fagyott meg egy deszka sem kint a hidegben.

Az ilyen ablakok minimálisan drágábbak lehetnek, mint a fa megoldások, de ebben az esetben az ár egyfajta garancia a jobb minőségre.

A lakásokat nem véletlenül tervezik már eleve műanyag ablakokkal. Az építészek is rájöttek, hogy szükség van ezekre az ablakokra a jobb hő és zajszigetelés érdekében. Csak előnye van ezeknek az ablakoknak.

A hőszigetelésük attól függ, hogy milyen sok légüreg van benne. Egy 7 kamrás ablak jobban szigetel, mint egy 4 kamrás, de ez nem azt jelenti, hogy a 4 kamrás nem jó. Persze mindenkinek egyedi igényei vannak, nálunk 5 ilyen levegővel töltött üreg van az ablakokban és így is teljesen jól szigetelnek a műanyag ablakok.

Ezek egyébként sokkal biztonságosabbak is lehetnek a kialakításuknak köszönhetően, hiszen nehezebb felfeszíteni őket, nem kezdi ki annyira a hideg vagy a meleg, sokkal jobban zárnak, kevesebb a rés mellettük, mint más megoldások esetén. Ezért nagyon közkedveltek a műanyag ablakok.

Amikor építettük azt a kis tároló házat, akkor a muanyagablakom.hu oldalon olvastunk utána, hogy miért is ennyire közkedveltek a műanyag ablakok. Nem tudtuk, miért ajánlja őket mindenki, nem tudtuk, hogy ennyivel jobb a szigetelő képességük, és hogy ennyivel jobban megérheti. Pedig ezeknek köszönhetően minden holmink sérülések nélkül átvészelte a telet.